Wat we doen

De basis voor een nieuwe tuin is natuurlijk een tuinontwerp. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden. Als u eigen ideeën heeft en zelf een ontwerp wilt maken, kunt u prima gebruik maken van een ontwerpsite als: www.tekenjetuin.nl. Leuke ideeën kunt u bijvoorbeeld op doen in tuinbladen of op internet, maar ook PInterest is hiervoor een prima app en u kunt meteen alles bewaren!

Wilt u voorbeeldtuinen bekijken, dan kan dat bij: www.modeltuinopmaat.nl.

Uiteraard is het mogelijk om Tuin Totaal de opdracht voor een ontwerp te geven. Hiervoor werken we samen met diverse tuinarchitecten.

Het basisontwerp kan aangepast worden of op bepaalde punten worden bijgewerkt. Ons uitgangspunt is dat u straks tevreden bent met uw nieuwe tuin!

Als het ontwerp is bepaald en de offerte is goedgekeurd, kan het werk beginnen.
De tuin wordt zonodig opgeschoond, het grondwerk wordt gedaan en eventuele erfafscheidingen geplaatst. Dan volgt de bestrating, eventueel metselwerk, verlichting en vijverpartijen. Als laatste “de finishing touch” wordt de beplanting aangebracht. Alles conform de gemaakte afspraken en zoals beschreven in de offerte. En natuurlijk met de Tuin Totaal garantie!

Uiteraard is het mogelijk om in overleg te bepalen welke werkzaamheden u zelf wilt/kunt doen (eventueel met gebruik van onze aanhanger of gereedschap).

Heeft u weinig tijd of is tuinonderhoud niet uw favoriete bezigheid, dan kan Tuin Totaal u hiermee van dienst zijn. Denk hierbij aan 1 of 2 x per jaar een goede en vakkundige onderhoudsbeurt (voorjaar/najaarsbeurt). Maar ook tijdens de vakantie kunnen wij uw tuin netjes houden.

Wilt u er helemaal geen omkijken meer naar hebben, dan is een onderhoudscontract misschien een uitkomst. Wij zorgen er dan voor dat uw tuin er het hele jaar door verzorgd uitziet!

We leven met steeds meer mensen in een beperkte ruimte, zeker in de Randstad. Daarom kijken we graag verder dan alleen de voor- of achtertuin. Want denkt u eens aan een dakterras of een groen dak! Een schuurdak, fietsenhok of aanbouw is bijvoorbeeld een prachtige mogelijkheid om (meer) groen in de stad te creëren. Maar ook een balkon kan omgetoverd worden in een groene oase met o.a. (grote) plantenbakken en bijvoorbeeld verticale gevelbegroeiing.

Er is zo veel mogelijk om meer groen in de tuin te creëren en gelukkig komt het besef steeds meer, dat dit beter is voor het leefklimaat,  milieu en ook dieren (denk maar eens aan de bijen en vlinders).